It’s all about love

It’s all about love

Løveid Sluser ligger i vakre Telemark. En dag åpnet sluseportene seg, vannet fosset fram og sjøfolket slapp ut. 
Sjøkaptein Erik Løveid (1919 – 1988) var en av dem. Hele livet bodde han i bølger og kjente horisonten på alle hav og i alle himmelretninger.
Han fikk syv døtre. Alle arvet de smilet og drømmene – og alle elsket de salt. Det gikk som det måtte. Sjøkapteinen opplevde aldri å møte sine døtre samlet, så hans lengsler skapte dem om til havfruer på evig søken etter nærhet. 
Har du med deg et savn på havet, kan det hende du møter en av dem i bølgene der ute.

De syv havfruene har aldri vært samlet samtidig i det virkelige liv. Bare her i denne installasjonen kan de komme sammen.

Kari Elisabeth Løveid ble havfrue i 1946. Hun har mørke grå øyne med islag av grønt og brunt. Svømmer helst i Det Karibiske Hav.

Birthe Marie Løveid ble havfrue i 1949. Hun har nøttebrune øyne med en mørk grå ring rundt iris. Svømmer helst i Nordishavet.

Cecilie Løveid ble havfrue i 1951. Hun har folebrune øyne med en mørk grå ring rundt iris. Svømmer helst i Middelhavet.

Inger-Margrethe Løveid ble havfrue i 1963. Hun har mørke grå øyne med islag av grønt. Svømmer helst i Sørishavet.

Therese Løveid ble havfrue i 1966. Hun har lyse brune øyne med grønt i ytterkanten. Svømmer helst i Det Indiske Hav. Therese dykket ned i bølgene til sin far sjøkapteinen i 2010.

Erika Løveid ble havfrue i 1968. Hun er tvilling , har lyse brune øyne med litt grønt i ytterkanten. Svømmer helst i Atlanterhavet.

Janecke Løveid ble havfrue i 1968. Hun er tvilling, har lyse brune øyne med litt grønt i ytterkanten. Svømmer helst i Stillehavet.

Bilder